BLOG

Krijgt Londen een eigen top level domain?


Tim Kraaijvanger, 23 september 2011

< 1 min

In juni besloot ICANN, de overkoepelende organisatie met betrekking tot domeinnamen, dat organisaties een eigen top level domain mogen aanvragen, zoals .apple, .google en .shop. Vanaf eind 2012 zijn de eerste nieuwe domeinextensies actief.

Een top level domain kost ongeveer 135.000 euro per jaar en daar komt nog een jaarlijkse bijdrage van 18.500 euro bovenop. Zijn er bedrijven of overheden bereid om zo’n groot bedrag op tafel neer te leggen voor een TLD?

Waarschijnlijk wel. Er gaan geruchten rond dat Londen een eigen top level domain krijgt, namelijk .london. Als dit gerucht waar is, dan kunnen we binnenkort domeinnamen verwachten als www.shops.london, www.hotels.london en www.sports.london. Deze url’s zijn een stuk aantrekkelijker dan bijvoorbeeld www.shops-in-london.co.uk of www.londonhotels.co.uk.

Wil je onze beste blogs in je mail ontvangen? Schrijf je net als ruim 3.000 anderen in voor onze maandelijkse mailing!

Wat vindt u van top level domains? En zou u – als u het geld had – zelf een TLD aanvragen? Geef uw mening onder dit blogbericht.

Tim Kraaijvanger

Internet Marketing

Teamleider van het online marketingteam bij WebNL. Altijd op zoek naar nieuwe trends op het gebied van online marketing. Geeft workshops en plaatst regelmatig blogs over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internet marketing. In zijn vrije tijd is Tim beheerder van Scientias.nl, een website met nieuws over wetenschap en technologie.

Wil jij weten hoe je online succesvol wordt?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing.
Geen spam, beloofd!