BLOG

Pinterest: ook zakelijk te gebruiken?


Tim Kraaijvanger, 28 februari 2012

1 min

De ogen van alle social marketeers en tech-journalisten zijn gericht op de nieuwe sociale netwerksite Pinterest. Maar wat is het? En kunt u het zakelijk inzetten?

Pinterest is in feite een combinatie van verschillende sociale netwerksites, maar dan in een fris jasje gestoken. Gebruikers krijgen een soort digitaal prikbord te zien, waarop zij links, foto’s en video’s kunnen plakken. Zo kan iemand ervoor kiezen om een prikbord te maken als hij of zij gaat trouwen, bijvoorbeeld met foto’s van de bruidstaart, een potentiële jurk en droomlocaties. Of iemand maakt een prikbord als er sprake is van een verhuizing. Op dit prikbord hangen foto’s van mooie vloeren, inspirerende verfkleuren en meubels.

De digitale prikborden zijn te delen met volgers. Ook kunnen volgers bepaalde foto’s of links repinnen op hun eigen prikbord.

Ledengroei
Op dit moment heeft Pinterest meer dan tien miljoen internationale leden en 52.000 unieke bezoekers per maand in Nederland. Nog niet veel in vergelijking met sociale netwerken als Twitter en Facebook, maar zeker niet onaardig voor een beginnende sociale netwerksite.

Volg mij op Pinterest
Bedrijven die voorop willen lopen doen er slim aan om Pinterest in te zetten als sociaal kanaal. Aangezien Pinterest vooral door vrouwen wordt omarmd, kunnen webshops met schoenen, kleding en accessoires niet om Pinterest heen. Plaats de ‘Volg mij op Pinterest’-knop op uw website of zorg dat ieder product op uw website gemakkelijk op een Pinterest-prikbord te prikken is. Hier zijn al diverse knoppen voor.

Wil je onze beste blogs in je mail ontvangen? Schrijf je net als ruim 3.000 anderen in voor onze maandelijkse mailing!

Eigen prikbord
U kunt als bedrijf ook een eigen Pinterest-prikbord aanmaken met daarop de nieuwste producten, bijvoorbeeld de zomercollectie. Naarmate u meer volgers krijgt, zullen uw producten steeds vaker ‘gerepint’ worden. Een leuke, creatieve manier om potentiële klanten te werven via dit nieuwe sociale medium.

B2B
Werkt u bij een B2B-bedrijf? Dan is Pinterest prima te gebruiken als een zakelijk communicatiekanaal. Plaats interessante infographs op uw Pinterest-prikbord over uw industrie. Publiceer statistieken. Of verspreid interessante PowerPoint-presentaties.

Meer informatie over Pinterest?
Meer weten over Pinterest en de mogelijkheden? Neem contact op met iBoom voor advies op maat over deze nieuwe sociale netwerksite.

Tim Kraaijvanger

Internet Marketing

Teamleider van het online marketingteam bij WebNL. Altijd op zoek naar nieuwe trends op het gebied van online marketing. Geeft workshops en plaatst regelmatig blogs over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internet marketing. In zijn vrije tijd is Tim beheerder van Scientias.nl, een website met nieuws over wetenschap en technologie.

Wil jij weten hoe je online succesvol wordt?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing.
Geen spam, beloofd!