BLOG

De wereld in ComicSans


Peter Flikweert, 13 november 2012

< 1 min

Het gebruik van juiste fonts speelt voor een designer een belangrijke rol. Er is enorm veel keuze en dit neemt alleen maar toe. Er zijn bepaalde trends, naar lettertypes die je vijf jaar geleden gebruikte zul je nu misschien niet zo snel meer pakken, misschien omdat genoeg betere voorhanden zijn of omdat ze door jan en alleman worden gebruikt. Ook op het web zijn er legio mogelijkheden, dankzij vele technieken en steeds betere browsers.

Ik wil het nog één keer hebben over het lettertype ComicSans. Ik denk wel het meest besproken en bekritiseerde lettertype. ComicSans dateert uit 1994 en werd meegeleverd als standaard-lettertype op zowat iedere pc. Comic Sans werd uitgegeven door Microsoft, wellicht dat dit voor velen al genoeg reden was om hier fel kritiek op te leveren. Het lettertype was oorspronkelijk bedoeld om het Windows-‘hulpje’ mee uit te rusten, maar het werd door velen te pas en te onpas gebruikt.

Toch heeft het ComicSans nog fans…:-S
http://www.comicsansdag.nl
http://sanscomic.nl

Stel je eens voor dat we alleen ComicSans hadden… dan kreeg je dit:

Android
Campina
Chanel
Douwe Egberts
Facebook
FedEx
Google
Heineken
H&M
IE9
Levi's
McDonalds
M&M's
NASA
Pepsi
Playstation
Superman
Twitter
Unox
WaltDisney
Websites Nederland

Bron

Peter Flikweert

WN-er van het eerste uur. Als Art Director verantwoordelijk voor het het creatief team. Specialiteiten: branding en interface design.

Wil jij weten hoe je online succesvol wordt?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse mailing.
Geen spam, beloofd!