Vacatures bij studenten onder de aandacht brengen? Daar deinst Actief Werkt! niet voor terug. Met hulp van WebNL introduceerden ze een volledig nieuw label: Actief Student. We begonnen from scratch en bouwden een volledig mobile friendly website met unieke features, speciaal voor studenten.

Wat wij hebben gemaakt

  • Strategische sessie
  • Concept
  • Huisstijl
  • Marketingcampagne
  • Website
  • Onlinemarketingplan
  • Technische realisatie
Bekijk de website

“Don’t make me think”

Ook voor Actief Werkt! is het faciliteren van studentenwerk een nieuwe tak van sport. Daarom zijn we gestart vanuit een strategie en  een concept die geheel aansluiten op jongeren. Omdat de doelgroep geen zin heeft om onnodig veel moeite te doen, kiezen we voor een eenvoudige boodschap. We praten zoals de doelgroep praat. Duidelijk, beknopt en met de juiste dosis humor. 


Mobile first, second and third

Het gehele grid voor de website is overduidelijk ontworpen voor mobiel. Op de homepage word je direct verrast door een dikke illustratie die is gemaakt door BEELDKRACHT. Hiermee laten we in één oogopslag zien dat Actief Student de doelgroep begrijpt en vooruit helpt. Ook in de toekomst biedt dit karakter veel mogelijkheden. Zo kunnen we 'm bijvoorbeeld gaan inzetten in diverse uitingen, zoals gifjes of korte animaties. 

Actief Student WebNL case

Account aanmaken zonder gedoe

Voor de doelgroep van 16 tot 20 jaar is het belangrijk dat ze snel en eenvoudig een account kunnen aanmaken. Daarom hebben we ervoor gekozen om bij het aanmaken van een account slechts enkele vragen te stellen. En we stellen steeds maar één vraag per keer. Nog steeds teveel gedoe? Dan is inloggen met je Facebookaccount natuurlijk ook mogelijk. Geen stress.

 

Vacatures swipen en liken

In het account stelt de student zijn of haar voorkeuren in, zoals branche, locatie of aantal uur. Op basis daarvan worden geschikte vacatures getoond op een gepersonaliseerde homepage. En zoals veel studenten maar al te graag doen, kunnen ze deze vervolgens liken en swipen.

De belangrijkste informatie over de vacature verschijnt direct in beeld. Je kunt zelfs zien hoeveel je per week gaat verdienen: heel belangrijk voor studenten! Met één druk op de knop kan er gesolliciteerd worden. Een enthousiaste motivatie toevoegen? Dat kan natuurlijk ook. 

100% AVG proof

De website is helemaal AVG proof (dus klaar voor de nieuwe privacywet). Je kunt je namelijk eenvoudig uitschrijven en je account verwijderen. Je gegevens worden bij inschrijving slechts 4 weken bewaard, tenzij je akkoord gaat om de gegevens langer te laten bewaren.  

Vlotte teksten, snelle gifjes

Net als de reguliere student, neemt Actief Student! zichzelf niet al te serieus. In de website zijn talloze woordspelingen en gifjes te vinden die verwijzen naar dingen die de doelgroep bezighoudt, zoals muziek, trends en virals op social media. Check bijvoorbeeld eens de zin die bovenaan de lijst met veelgestelde vragen staat! (Voor degenen die nu een pijnlijke generatiekloof ervaren, deze tekst is geïnspireerd op de hit JA! van Bizzey).  

Het sterke mobiele karakter van de website maakt dit een unieke case. Naar verwachting zal zelfs zo’n 80% van de doelgroep de website op mobiel gaan gebruiken. Maar dat zullen we uiteraard gaan meten, want we blijven betrokken vanuit internet marketing. Samen gaan we aan de slag om een goede uitrol in heel Nederland te realiseren.

 

Onderling vertrouwen

Het vertrouwen dat Actief Werkt! ons met het project Actief Student heeft gegeven waarderen wij enorm. De samenwerking hebben wij dan ook als heel prettig en professioneel ervaren. Niet voor niets is Actief Werkt! één van de topklanten van WebNL. Deze fijne samenwerking heeft ervoor gezorgd dat we van concept tot livegang een totale doorlooptijd van 1,5 maand konden realiseren. 

Benieuwd naar de website? Check ‘m dan - geheel in stijl - op je smartphone!

 

Actief student webnl mobile mockup

Meer weten over dit project?

Kristian weet alle ins en outs van deze weboplossing en vertelt je graag meer. Neem gerust contact met hem op!

0187 609555
kristian@webnl.nl

Kristian Huisman