Creativiteit is een belangrijk onderdeel van het dagelijks werk van bijna iedereen. Het is onmisbaar binnen iedere werkomgeving waar er van mensen wordt verwacht dat zij met oplossingen komen. Of dat nou de zorg, het onderwijs, de politiek, de techniek of de zakelijke dienstverlening is ... creativiteit helpt je verder, maakt het werk leuker en brengt oplossingen dichterbij.

Maar creativiteit doet ook een beroep op competenties, zoals flexibiliteit, fantasie, inleving en het vermogen om oplossingsgericht te denken. En dat heeft niet iedereen van nature in zich. Maar dat kan iedereen wel leren.

Workshop creativiteit

WebNL heeft speciaal voor iedereen die creatiever wil leren denken een workshop samengesteld die niet alleen de theorie achter creativiteit blootlegt, maar daar ook een aantal praktische stappen aan verbindt, waardoor creativiteit geen ongrijpbaar begrip meer is, maar een hele praktische manier om mee aan de slag te gaan. 

Een enorme hoeveelheid inspiratie, ideeën en werkvormen

Bovendien wordt je voorzien van een enorme hoeveelheid inspiratie, ideeën en werkvormen, waardoor het niet alleen makkelijker wordt om creatief te zijn, maar waardoor je bovendien zin krijgt om met lastige vraagstukken aan de slag te gaan. Simpelweg omdat het leuk wordt gemaakt om creatieve oplossingen te bedenken. Zeker als je dat proces onder controle hebt.

Na deze workshop kijk je op een andere manier dan vroeger naar de problemen en de uitdagingen op je pad, je ontwikkelt een andere manier van werken en je zit nooit meer zonder inspiratie.

De workshop is onderdeel van een 5 uur durend programma, dat geheel in het teken staat van creativiteit en inspiratie en zal worden gehouden in het inspirerende pand van WebNL creative studios.

De workshop zou er bijvoorbeeld als volgt uit kunnen zien:
12:00 - 12:30 Inloop & kennismaking
12:30 - 13:15 Lunch
13:15 - 14:00 Rondleiding creative studios
14:00 - 16:45 Workshop creativiteit
16:45 - 17:30 Borrel en napraten 

Wat krijg je?

  • Workshop creativiteit
  • Rondleiding
  • Lunch
  • Handouts met de inhoud en de technieken beknopt omschreven
  • Creativiteitsspel (door WebNL ontwikkeld)
  • Heel veel inspiratie