Alles mooier en beter. Dat is onze missie. Daarom vinden we maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen erg belangrijk. Dit aspect komt dan ook op verschillende manieren terug binnen WebNL. We onderscheiden ons op dit gebied op meerdere vlakken van anderen. Benieuwd hoe wij op onze manier bijdragen om de wereld tot een betere plek te maken?

WebNL zonnefarm

De WebNL zonnefarm is een belangrijk onderdeel van onze inzet voor een groenere toekomst. Met maar liefst 700 zonnepanelen op onze creative studios produceren we zo’n drie keer onze eigen energiebehoeften. Dit maakt ons niet alleen volledig zelfvoorzienend, maar stelt ons ook in staat om het overschot aan groene energie te delen met anderen.

Duurzaam vervoer 

Met elektrische auto's voor al onze vertegenwoordigers en onze Volkswagen ID. Buzz, die medewerkers gebruiken voor duurzaam vervoer van en naar onze klanten, zetten we de standaard voor milieuvriendelijk transport. Onze voertuigen worden gevoed door energie van onze eigen zonnefarm. En als we dan toch onderweg zijn, minimaliseren we vervoersbewegingen door slimme planningen en efficiënte online afspraken, waardoor we niet alleen tijd besparen, maar ook onze ecologische voetafdruk verkleinen.

Een vitaal team

We streven niet alleen naar een duurzame toekomst voor de planeet, maar ook voor de mensen die erop leven. We vinden het belangrijk dat onze collega’s gezond zijn, goed eten en voldoende sporten. Daarom nemen we deel aan het a.s.r. Vitality programma. Dit initiatief biedt alle medewerkers van WebNL de kans om deel te nemen aan een stimulerend programma waarin je punten kunt verdienen voor gezonde keuzes, bijvoorbeeld door te sporten. Daarbij organiseren we wekelijks gezamenlijke trainingssessies. Hiermee stimuleren we niet alleen de gezondheid van onze medewerkers, maar versterken we ook het teamgevoel.

Naast voldoende beweging, hechten we veel waarde aan gezonde voeding. Daarom hebben we onze eigen chef-kok in dienst, die dagelijks een heerlijke voedzame lunch bereidt voor ons hele team. 

Partners met dezelfde visie

We zijn selectief in onze keuze van partners om mee samen te werken. Het is van belang dat onze partners niet alleen hoogwaardige producten leveren, maar ook een positieve impact hebben op het milieu en de maatschappij. Zo werken we bijvoorbeeld nauw samen met een drukkerij die zich inzet voor duurzame productieprocessen en tegelijkertijd kansen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Gelijke kansen en inclusiviteit

Het zit in ons DNA om een omgeving te creëren waar iedereen zich welkom en gehoord voelt en de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontplooien. Externe coaches die ons ondersteunen bij het organiseren van diverse culturele activiteiten helpen ons om dat te bereiken. Het resultaat is duidelijk merkbaar: ons team werkt beter samen, het verloop is lager en er heerst een goede werksfeer! 

We zijn er trots op dat inclusiviteit een essentieel onderdeel van onze bedrijfscultuur is. Eén van de manieren waarop we dit waarborgen, is door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Als iemand een passie heeft voor development en design, maar te maken heeft met persoonlijke uitdagingen, dan kijken we graag naar mogelijkheden om die persoon een plek te bieden in ons team. Daarnaast verwelkomen we elk jaar stagiaires op verschillende afdelingen. We vinden het belangrijk om jong talent de kans te geven zich te ontwikkelen en te groeien. 

Een divers en inclusief team waarin verschillende geloofsovertuigingen en culturele achtergronden vertegenwoordigd zijn, brengt niet alleen interessante gesprekken met zich mee, maar verrijkt ook onze creatieve processen. We zien het als een kans om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

WebNL Foundation

Als onderdeel van onze toewijding op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid hebben we onze eigen foundation opgericht. Goede doelen uit de WebNL Foundation zijn onder andere: Stichting de Haven, Vrienden van de Hoop en Compassion. Deze organisaties zetten zich in om het welzijn van de mensheid te verbeteren, waardoor wij vastberaden zijn om in hun missie te investeren. 

Waarom we maatschappelijk verantwoord ondernemen zo belangrijk vinden? Om organisaties, mensen en merken succesvoller te maken, onszelf te laten opbloeien en de wereld tot een betere plek te maken. Alles mooier en beter!