Heeft jouw organisatie baat bij een goed beveiligde en gebruiksvriendelijke interne omgeving? WebNL creative studios heeft veel ervaring met het bouwen van portals en intranetten. We ontwikkelen een veilige inlogomgeving met alle informatieve, interactieve of inspirerende functionaliteiten die jouw medewerkers, vrijwilligers of leden nodig hebben.

Het doel van een portal

Voor organisaties van een bepaalde grootte of met een grote diversiteit aan stakeholders biedt een portal of intranetomgeving veel voordelen, afhankelijk van het doel waarvoor je dit inricht. Allereerst zorgt een centrale omgeving ervoor dat iedereen tot dezelfde informatie beschikt, waar men zich ook bevindt. Daarmee creëert een portal overzicht. Dit maakt de intranetomgeving tevens een goede plek om afspraken te ‘loggen’.

“The success of an intranet is about 60 percent communication, 40 percent technology. - Bob Cohen”

Vaak bevat deze weboplossing belangrijke interne informatie, zoals handleidingen, regelingen en contracten. Een intranet of portal wordt gebruikt om mensen op de hoogte te houden van ontwikkelingen en wijzigingen, maar ook om het kennisniveau op peil te houden. Zo kun je hier een hele E-learningmodule voor inrichten. Is een portal of intranet dan puur zakelijk? Nee, zeker niet. Ook voor persoonlijke updates en amusement is het meer dan geschikt. Denk aan bedrijfsuitjes, verjaardagen, interne vlogs, jubilea, geboortes en nog veel meer.

De meerwaarde van een portal of intranet

Nu we een veelheid aan mogelijkheden hebben genoemd, is het belangrijk om te achterhalen met welk doeleinde jouw organisatie een portal of intranet wil lanceren. Wat wil je dat het oplevert? En nog veel belangrijker: waar heeft de toekomstige gebruiker eigenlijk behoefte aan? Enkel denken aan kennisdeling en informatievoorziening is een valkuil. Met onze jarenlange ervaring denken we graag mee over hoe jouw portal van meerwaarde kan zijn voor iedereen die ermee werkt.

Welke functie heeft jouw portal?

Waar heeft de gebruiker behoefte aan?

Hoe vergemakkelijkt het intranet jouw werk?