Nog geen drie jaar geleden schitterde de online profilering van Brownline tussen onze cases. We creëerden toen een corporate identity, storytelling, bedrijfsfilm én website waar dit alles samenkomt. Maar net als bij iedere organisatie, komt er altijd weer een nieuwe uitdaging op je pad. Zelfs voor het bedrijf achter de meest geavanceerde steering tool ter wereld!

Brownlines sterke groei zorgt ervoor dat er bijna iedere maand wel iemand wordt aangenomen. Iemand die alles moet weten over hun ondergrondse boringen. Daardoor is het onboarden en opleiden van nieuwe mensen een intensief traject. En daar komt nog bij dat het personeel verspreid is over Canada, Australië, de Verenigde Staten en Europa. De oplossing? Een eigen E-learning applicatie, genaamd Brownline Academy! Laat het bouwen van applicaties, intranetten en portals nu nét de specialiteit van ons technische team zijn. 

Klant

Brownline

Diensten

Voor Brownline bedachten, ontwierpen en bouwden we in ons eigen CMS een intranetomgeving met daarin een E-learning applicatie. Hier volgen medewerkers interactieve trainingen om zich te certificeren en hun kennis te verrijken!

Bezoek Brownline

Kennis maken doen we samen

De Brownline Academy is in het leven geroepen om het kennisniveau van medewerkers wereldwijd op peil te houden. Om dat waar te maken, moet de applicatie aan veel eisen voldoen. Maar welke? Die vind je terug in de Functionele Omschrijving: het framework waarin we de processen, doelgroepen en functionaliteiten in kaart brachten. 

Tijdens een sprintweek creëerde onze designer op basis hiervan de user stories, gevolgd door een aantrekkelijk en duidelijk ontwerp. Door de visuele prototypes die hieruit voortkwamen te testen, optimaliseerden we de gebruikerservaring al voordat de applicatie gebouwd werd. En dat alles gebeurde in samenwerking met de klant!


Hoe werkt de applicatie?

Deelnemers bereiken de leeromgeving eenvoudig met een persoonlijke login en met tweestapsverificatie via sms. Daardoor heeft iedereen een persoonlijke omgeving en eigen cursusaanbod. En zo is het platform meteen goed afgeschermd.

Op de overzichtspagina vind je het programma en de paragrafen van je cursus. In het portaal kun je wel 20 cursussen volgen, examens doen en als het niet meezit… ook herexamens doen. Net zolang totdat je het examen haalt, want dan behaal je je certificaat en openen er weer nieuwe cursussen.

 

Er is wél goed of fout

De voortgang wordt op een speelse manier met gifjes en iconen getoond, die de klant zelf kan instellen. Ook Brownline heeft inzicht in de voortgang en bepaalt wanneer een cursus beschikbaar wordt gesteld voor een bepaalde medewerker.

Tijdens de cursus kom je diverse visuals tegen met pop-ups die uitleggen wat iets betekent. Er zijn meerkeuzevragen, open vragen en zelfs interactieve opdrachten waarbij je bijvoorbeeld nummers moet aanklikken in een foto. Als deelnemer ontdek je direct of je antwoord goed is of niet, inclusief een uitleg.

Knowledge = power

In de online omgeving vind je ook een Knowledge base, oftewel: een bibliotheek. Hier leer je alles over de techniek van Drillguide, maar je vindt er bijvoorbeeld ook alles dat je wilt weten over je eigen personeelsauto.

Bovendien zit er een zoekfunctie in het platform, en een ‘ask your question’-functionaliteit indien je het antwoord niet kunt vinden. De Announcements-sectie met nieuws, contactgegevens en verjaardagen van collega’s maakt het intranet tot slot compleet.

Bezoek de website