Al jaren werkt WebNL voor Gevangenenzorg Nederland. Een vrijwilligersorganisatie die gelooft in herstel, en daarom klaarstaat voor gevangenen, tbs-patiënten en hun familieleden.

Met zo’n 600 vrijwilligers door het hele land is het echter een flinke uitdaging om overzicht te houden in alle vormen van hulp, contact en voortgang. Een geavanceerd portaal bood de oplossing! In het nieuwe portaal rapporteren vrijwilligers heel eenvoudig wanneer ze langsgaan, wat ze precies doen en nog veel meer. Een technische hoogvlieger... 


Klant

Gevangenenzorg Nederland

Diensten

Voor Gevangenenzorg Nederland bouwden we een geavanceerd portaal voor vrijwilligers in ons eigen CMS. Design, user experience, techniek en marketing: op ieder specialisme is dit een project van hoog niveau! 

Bezoek gevangenenzorg.nl

"Vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter onze organisatie."

Koppeling met Microsoft Dynamics

Onze developers maakten een koppeling tussen het portaal en de API van Microsoft Dynamics: het systeem dat intern gebruikt wordt voor administratie. Gezien het om privacygevoelige gegevens gaat, is het portaal zo gebouwd dat wij geen enkele data hoeven te bewaren in onze database. Terwijl je in het portaal zit, koppelen we continu live met het interne systeem. Zodat de data enkel bij Gevangenenzorg Nederland wordt opgeslagen. 

Twee-factor-authenticatie en chat

Dankzij een twee-factor-authenticatie ontvangt de vrijwilliger een sms met code bij het inloggen. Vervolgens kan hij of zij heel eenvoudig een rapportage typen en ter goedkeuring verzenden. Ook de reactie die de maatschappelijk werker hierop geeft, verschijnt in het portaal. En daar kunnen ze vervolgens met elkaar over in gesprek gaan via de chat.

Een waar cadeau!

Verrast een vrijwilliger de kinderen van gedetineerden met een verjaardagscadeau? Dan kan hij of zij de kosten van het cadeau én de gemaakte kilometers declareren via het portaal. Je vult gewoon in dat je van A naar B bent gereden en het portaal doet de rest. De benzinekosten worden automatisch uitgerekend dankzij een koppeling met de Google API.

Ruim 650 vrijwilligers bieden hulp aan Gevangenenzorg Nederland. Het nieuwe portaal ondersteunt hen daarin. 

De complete marketingfunnel

Naast het portaal voor vrijwilligers, werken we ook aan het succes van de reguliere website. Het hoofddoel? Meer donaties verzamelen door mensen te binden aan Gevangenenzorg Nederland. Dit realiseren we door echte verhalen van tbs'ers en gedetineerden te delen via een Google Ads-campagne, een SEO-strategie, e-mailmarketing en social media. 

Bezoek de website