Voor bijna ieder product bestaat tegenwoordig wel een webshop. Toch ontbrak er nog eentje... Wij ontwierpen en bouwden ‘s werelds eerste webshop in IMO gecertificeerde scheepsvloeren en toebehoren. Maak kennis met Windeck Shipfloors!

Een ervaren scheepsvloerenspecialist pitchte zijn ambitie bij ons: "Een forse mondiale uitbreiding door de markt op een geheel andere manier te benaderen. Namelijk via een online tool." Maar wat is er precies nodig om succes te behalen met een nieuw businessmodel? En hoe positioneer je een niche speler het best? We begonnen bij de ontwikkeling van een speciaal label en verkenden vervolgens de mogelijkheden van een automatiseringsslag.

Klant

Windeck Shipfloors

Diensten

Voor Windeck Shipfloors gingen we aan de slag met een marktbenaderingsplan, positionering en visuele stijl. Ook de naamgeving is van onze hand. We bedachten en ontwikkelden een intelligent e-commerce platform. In de praktijk blijkt deze automatiseringstool een enorme timesaver.

Bezoek windeckshipfloors.com


Naamgeving: Shipdeck + Window = Windeck

Het nieuwe label van onze klant zou diverse raakvlakken hebben met de dienstverlening van de al bestaande organisatie. Hoe verhouden die twee zich tot elkaar? Op basis van een strategische sessie brachten we de bedrijfsstructuur en het groeimodel in kaart. Zo werd duidelijk welke positie het nieuwe label daarin het best kon innemen.

Bij de naamgeving speelden diverse eisen, zoals het noemen van de IMO certificering en de term scheepsvloeren. Laatstgenoemde term moest ook vervangbaar zijn. De webshop wordt in de toekomst namelijk uitgebreid met andere interieuroplossingen voor schepen, zoals raambekleding. Dit inspireerde ons om de woorden 'Shipdeck' en 'Window' met elkaar te combineren. Met de naam Windeck Shipfloors als uitkomst! De descriptor IMO Certified Webshop legt goed uit wat Windeck precies is. En we laden het merk met een veelbelovende brand promise: 'On top of everything'. 

Een golf aan inspiratie

In de branding speelt het beeldmerk - twee golven die samen een schild vormen - een prominente rol. Verdere designkeuzes, zoals het kleurgebruik, zijn vastgelegd in een Brand Management System. Deze keuzes baseerden we op een marktonderzoek, designmeting en UX-sessie. Tijdens de sessie deden we onderzoek naar de markten, doelgroepen en behoeften. 

De één wil zo snel mogelijk een kapotte scheepscabine vernieuwen, waar de ander inspiratie wil opdoen voor het interieur van een chique superjacht. Je kunt je voorstellen dat zij een andere 'journey' doorlopen. Daarom werkten we persona's, customer journeys, user stories en user flows uit. We bepaalden daarmee welke functionaliteiten de webshop moet bevatten om potentiële klanten optimaal te bedienen: van inspiratie naar offerte.

Een tool waarop je kunt rekenen

Windeck Shipfloors had behoefte aan een tool waarmee je herhaalbestellingen en offertetrajecten gemakkelijker kunt aanbieden. Het doel? Een automatiseringsslag maken dankzij een online bestelsysteem. Ons developmentteam dacht mee op het gebied van efficiëntie en automatisering. Zo ontstond een maatwerk configurator.

Wanneer je een materiaalkeuze maakt en aangeeft welke oppervlakte je wilt bekleden, berekent de configurator automatisch de prijs (rolprijs of tegeltarief) en het aantal pakken dat je nodig hebt. Dit verschilt per tegel- en vloersoort. Ook houdt de tool rekening met het snijverlies. Als klant ontvang je direct suggesties over de lijm, accessoires of montagespullen die erbij horen. Met een koppeling zorgen we ervoor dat de bestelling na het afrekenen direct in het voorraadsysteem verschijnt. 

Toekomstbestendige timesaver

In de praktijk blijkt deze automatiseringstool een enorme timesaver. Nieuwe klanten kunnen een volledige winkelmand samenstellen en op basis daarvan een offerteaanvraag doen. Het team van Windeck Shipfloors behandelt de offerte en kijkt of er verder advies nodig is. En terugkerende klanten kunnen via de shop gemakkelijk zelf bestellingen plaatsen, zonder te bellen of mailen. Dat bespaart aan beide kanten veel tijd!

De komende jaren vormt deze nieuwe weboplossing de basis voor de groei van Windeck Shipfloors. Dankzij de internationale verzendmogelijkheden strekt de markt zich uit over heel de wereld. En dat biedt kansen. Daarom ontwikkelden we tot slot een marketingplan waarmee Windeck Shipfloors steeds meer bekendheid zal verkrijgen als wereldspeler.  

Bezoek de website