Heb je ooit stilgestaan bij de rol van technologie in de uienhandel? Ons technische team weet er inmiddels alles van!

Waar we oorspronkelijk als Product Owner betrokken raakten bij de ontwikkeling van een applicatie voor de uienhandel, groeide die samenwerking uit tot een allesomvattend project voor onze developers.

Klant

Marktleider in uienhandel

Ontwikkeld met:

  • PHP 8.1 
  • Symfony 
  • Angular 

Het project in cijfers:

  • 2 jaar doorlooptijd 
  • 4 back-enders, 2 front-enders, 1 UX’er, 1 projectmanager 
  • 3.000+ ontwikkeluren

Applicatie met boerenverstand

Van de inspectie van het boerenland tot aan de facturatie van grote hoeveelheden uien, en alle inkoop, bemiddeling en verkoop daartussenin. De nieuwe applicatie vat het gehele proces van uienhandel in één systeem. Meerdere bedrijfsprocessen zijn ook herzien en verbeterd. Om daartoe te komen, zijn onze developers als het ware in de huid van (niet-technische) boeren gekropen, mede door heel nauw samen te werken.

Databron voor uienhandel

Dankzij de applicatie kunnen bemiddelaars met de smartphone in de hand op het veld alle informatie en foto’s over de uien vinden en uploaden in een dossier. Dat gaat bijvoorbeeld om de kwaliteit, het aantal kilo’s uien, het gewicht van de vrachtwagen, de certificering en het aantal hectare land. De applicatie gebruikt locatiegegevens om pins op de kaart te zetten, zodat een geïnteresseerde precies weet om welk deel van een veld het gaat. Zelfs als de uien wel tien keer zijn doorverkocht, is de hele geschiedenis van de ui in het systeem te vinden. Zo voldoet de applicatie aan de vele regels van de foodbranche.

Als PHP-developer meewerken aan projecten als deze?

Bekijk de vacature en plan je kennismaking

Handwerk automatiseren

Door de informatievelden in te vullen, maakt de tool een berekening of schatting van de prijs. Alles wat nu in het hoofd van de bemiddelaar zit, staat dankzij deze webapplicatie in een systeem. Je kunt instellen dat je daar een notificatie van wilt ontvangen op je telefoon. Het dossier wordt in no-time omgezet in een opdracht zodra er een afnemer, zoals een fabriek of groothandelaar, gevonden is. Zo automatiseren we veel werk dat nu handmatig gebeurt.