Levende Steen Ministries is een enthousiaste en eigentijdse kerk, bekend van TV. Om hun gedroomde groei te verwezenlijken, ook bij een jongere doelgroep, is een nieuwe uitstraling en marketingstrategie de wens. Daar is WebNL creative studios voor ingeschakeld! 

Een groot team aan vrijwilligers bouwt mee aan de missie van Levende Steen Ministries. Dat doen ze vanuit hun hoofdkerk in Spijkenisse, vanuit meerdere satellietkerken in Nederland en via een wekelijkse live-uitzending op YouTube, die zelfs wekelijks terug te zien is op SBS6. Het team draagt précies de gedachte uit waar de naam van de kerk, en daarmee de nieuwe uitstraling en marketingstrategie, op geïnspireerd is ... 

Klant

Levende Steen Ministries

Diensten

Vanuit de strategie en positionering die we ontwikkelden, hebben we een nieuwe huisstijl met logo en sublogo's ontworpen. Deze branding is in talloze uitingen doorgevoerd, waaronder in het webdesign van de nieuwe corporate website. 

Bezoek de website

Kerknaam als inspiratie

Dat ontdekten we tijdens een creatieve sessie waarin het team van Levende Steen Ministries alles deelde over hun missie en over de naam van de kerk. Die heeft een diepere betekenis en is geïnspireerd op een Bijbelverhaal. In het verhaal wordt ieder individu opgeroepen om samen mee te bouwen aan het huis van God, als levende bouwstenen. Inspirerend!

Op basis daarvan ontwikkelden wij de merkgedachte, die we woorden gaven in een merkverhaal. De levende steen werd hét symbool van ons creatief concept, als bouwsteen voor de gehele branding. 

Steengoed fundament

Omdat ieder mens, elke locatie en elke gemeenschap zijn eigen vorm en structuur heeft, stelden we een dynamisch design voor. Vanuit ons ontwerp van stenen zijn oneindig veel vormen mogelijk, die dankzij de eenduidige vormgeving zichtbaar bij elkaar horen. Een treffende metafoor. Je ziet de verschillende vormen bijvoorbeeld terug in de sublogo's per locatie.

Sterk webdesign

Voor de ontwikkeling van de nieuwe website werkten we samen met de huidige technische partner van Levende Steen Ministries, Digiwedo. Onze UX Designers begeleidden het proces. Samen onderzochten we welke content en sitestructuur nodig zijn om bezoekers welkom te heten, livestreams bij te laten wonen en diensten terug te kijken. De nieuwe huisstijl - met herkenbare logo's, lettertypes, kleuren en rotsachtige vormtaal - komt sterk tot haar recht in het webdesign, dat bovendien zeer inituïtief werkt.

Merklancering in de kerk

Het nieuwe merk is onder luid gejuich gelanceerd tijdens een drukbezochte kerkdienst. En natuurlijk was ons team daarbij aanwezig! Het enthousiasme dat we voelden in onze allereerste kennismaking werd tijdens de samenwerking alleen maar versterkt. Ook de uitrol van het merk wordt kei-professioneel aangepakt. Steeds meer uitingen, ook in de kerken zelf, zijn voorzien van dé kenmerkende uitstraling van Levende Steen Ministries.