Blog overzicht

Kennis is om te delen

11% online aankopen via smartphone en tablet

Uit onderzoek van Blauw Research is gebleken dat 11% van de online aankopen wordt gedaan via een mobiel apparaat, zoals een smartphone of een tablet. In de eerste zes maanden van dit jaar werd er een omzet van 550 miljoen euro gedraaid op de mobiele aankopen. Dat is 67% meer dan in de zes maanden daarvoor. In totaal kochten 2,3 miljoen Nederlanders een product of dienst via hun smartphone of tablet. Dat is 53% meer dan in de zes maanden daarvoor.

Twee op de drie mobiele aankopen gingen via een tablet. Hoewel het met een tablet of smartphone ook mogelijk is om op locatie te bestellen, doet slechts 20% dit. De overige 80% van de mobiele aankopen wordt alsnog vanuit huis geplaatst. Veel gekochte producten zijn kleding, schoenen, muziek, computerhardware en verzorgingsproducten.

Klanten van Websites Nederland

Ook klanten van Websites Nederland krijgen te maken met mobiele aankopen. Onderstaand is de verhouding te zien tussen mobiele aankopen (de oranje lijn) en de totale aankopen (de blauwe lijn). Over heel 2013 ligt het aandeel mobiel- en tabletverkeer op 21,40%.

Een andere klant van Websites Nederland heeft ook te maken met mobiele aankopen. Hier ligt het aandeel van mobiel- en tabletverkeer op 17,06%. Wederom geeft de oranje lijn het aantal mobiele aankopen weer en de blauwe lijn het totaal aantal aankopen.