Blog overzicht

Kennis is om te delen

Een SSL certificaat geeft vertrouwen

Met de komst van de nieuwe AVG-wet blijft de veiligheid van vertrouwelijke informatie een hot topic. Het is daarom essentieel dat ieder bedrijf de beveiliging van persoonsgegevens goed geregeld heeft. Vraag jij je af hoe? Een SSL-certificaat is een goed begin (en zelfs noodzakelijk).

Wat is een SSL-verbinding?

Een SSL-verbinding is een gecodeerde verbinding tussen de bezoeker van je website en de server. Je kunt een SSL-verbinding gemakkelijk herkennen aan de url in adresbalk van je browser (https://www.domein.nl), het slotje voor of na de url of een groene balk.

Waarom een SSL certificaat?

Een SSL-certificaat geeft een bezoeker het vertrouwen dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan en dat kwaadwillenden de gegevens niet kunnen onderscheppen als deze worden ingevuld op de website.

Bovendien voldoe je op deze manier aan de nieuwe wetgeving, omdat je ervoor zorgt dat het verkeer van en naar je website op veilige wijze verloopt. Het certificaat zorgt voor de encryptie van de verbinding en voor het controleren van de identiteit van je website. Zo voorkom je dat anderen kunnen meelezen, maar je voorkomt ook dat informatie die naar je website wordt verstuurd of van de website wordt verzonden kan worden aangepast.

Verschillende vormen van certificaten

  • Extended validation (EV): dit is het hoogste niveau van valideren en geeft de bezoeker 100% garantie dat de bezochte website optimaal beveiligd is;
  • Organization validation (OV): net als bij EV wordt je bedrijf gecontroleerd van de KvK, maar als je geen financiële of persoonlijke gegevens gebruikt op je website kun je beter kiezen voor OV;
  • Domain validation (DV): beperkte mate van bescherming, bedoeld voor websites met weinig bezoekers of een intranet;
  • Multi-domein: heb je meerdere websites dan is dit de beste oplossing en kostenbesparend. Er zijn ook multi-domein certificaten met EV, dus extra veilig;
  • Wildcard: heb je meerdere subdomeinen op één server die je wilt beveiligen dan is dit een goedkope en makkelijke oplossing;

Meer weten? Of ook een SSL-certificaat aanschaffen? Dan helpen wij je graag.

Neem contact met ons op