Wat valt er bij jou te reserveren? Een tafeltje voor een diner of een wereldreis? Hoe klein of groot het product dat of de dienst die jij aanbiedt ook is… Een gebruiksvriendelijk boekingssysteem maakt altijd het verschil. Het succes van vele organisaties, met name in de recreatie, is zelfs in grote mate afhankelijk van het reserveringssysteem dat zij gebruiken. Geldt dat binnenkort ook voor jou?

De voordelen van een boekingssysteem

Het hoofddoel van een online reserveringssysteem is natuurlijk om je potentiële klant te helpen. Voor een geïnteresseerde websitebezoeker is het belangrijk om gemakkelijk en snel een reservering te kunnen maken. Bijvoorbeeld wanneer je een vakantie wilt boeken of een tafel wilt reserveren in een restaurant. Gebruiksvriendelijkheid (user experience) is bij het ontwerp en de ontwikkeling van een boekingsmodule dan ook een focusgebied. Door het online reserveringssysteem laagdrempelig en gebruiksvriendelijk te maken voor de doelgroep, help je tegelijkertijd je organisatie verder, gezien dit conversieverhogend werkt.

“I made my favorite thing for dinner… a reservation.”

Secundair is het reserveringssysteem bedoeld om de interne organisatie te ontzorgen. In ‘de achterkant’ van het boekingssysteem kan het team gemakkelijk de reserveringen en boekingen beheren. Wanneer nodig kun je zo de reserveringen toevoegen, wijzigen en annuleren. Het systeem maakt de administratie bovendien gemakkelijker, zeker wanneer je dit voorheen handmatig deed. Een reserveringssysteem automatiseert de facturering, de betalingen en het bijbehorende mailverkeer over boekingsbevestigingen en dergelijken.

Reserveringssysteem op maat

Wij bouwen onze reserveringssystemen in een contentmanagementsysteem (CMS) dat voor jou als beheerder eenvoudig en begrijpelijk werkt. Als het nodig is, kunnen wij het boekingssysteem ook koppelen met een externe partij. Bijvoorbeeld voor de mailings of de facturering. Door samen met jou te bespreken hoe de reserveringen worden gemanaged en waarin je wilt verbeteren, komen we tot een perfecte reserveringsmodule op maat!


 

Hoe kun je succes boeken?

Brengt automatisering je organisatie vooruit?

Hoe bevorder je het aantal boekingen?