Designen voor het web is een vak apart. Onze webdesigners ontwerpen websites, webapps, webportals, intranetten en allerlei andere weboplossingen. Hoe zorg je in dit soort omgevingen dat de gebruiker het snapt en echt geholpen wordt? In ons webdesign ligt de focus maximaal op gebruiksvriendelijkheid, interactiviteit en conversie. En natuurlijk ook op een professionele uitstraling.

Wat is het doel van webdesign?

Snel je gewenste product vinden, leerzame content ontdekken of een video bekijken die precies voor jou gemaakt lijkt te zijn? Het doel van webdesign is om de gebruiker te helpen tijdens een zoektocht op het internet, in een applicatie of in webportals en -intranetten. Waar je bij de term ‘webdesign’ snel denkt aan de look & feel, besteden we dus ook veel aandacht aan de werking en functionaliteiten. Hoe zorg je ervoor dat de websitebezoeker hier optimaal gebruik van maakt?

“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.” - Steve Jobs

Vaak zit er vanuit een organisatie een commercieel of maatschappelijk doel achter een weboplossing. Sterk webdesign helpt je om dat doel te bereiken. Het zorgt voor meer interactie op de website, zoals een langere leestijd, meer bekeken pagina’s per websitebezoek en meer conversies. En dat is precies waar je een website voor ontwerpt, toch? Zo maakt professioneel webdesign het verschil in resultaat. Ook kijken we hoe de trends en innovaties op het gebied van (web)design, zoals de mogelijkheden van Artificial Intelligence design, de weboplossing kunnen verbeteren. 

Professioneel webdesign voor jouw merk

Tijdens een sessie met designmeting ontdekken we samen wat het doel is van jouw weboplossing en wat je daarin wilt uitstralen als merk. Waar je voor staat, bepalen we in je positionering. Hoe dat eruit ziet, vertalen we naar jouw branding, logo en huisstijl. Hoe dat uiteindelijk werkt, toont én voelt in een weboplossing? Dat is de stap die we zetten met professioneel webdesign, dat we vaak ontwikkelen in de vorm van een designsprint.

We ontwerpen je website volledig op basis van jouw doelstellingen en de behoeften van je doelgroep. Om te ontdekken wat die behoeften zijn, zetten we user experience, flows en persona’s in. Met een design system zorgen we vervolgens voor efficiëntie in webdesign, ook voor toekomstige ontwikkelingen.

Welk doel heeft jouw webdesign?

Hoe zorgt webdesign voor conversies?

Welk webdesign helpt je doelgroep?